Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Cikkek

Férfi és nő jobban megértik egymást, ha mindketten a NeoForcet olvassák.


2012. A világvége elmarad!

   A maja civilizáció a mai Mexico déli területeitől, egész Honduras nyugati vidékéig húzódott. Virágkorát i.sz. 25o és 9oo között élte. Fejlett írással, és matematikai, csillagászati ismeretekkel rendelkeztek. Az ókori görögöknél is pontosabban tudták megfigyelni a csillagok és bolygók mozgását. Lenyűgöző, sűrűn lakott városaik voltak. A maja civilizáció vesztét és végső hanyatlását egyesek a spanyol hódítókra kenik. De ez az írás most nem ezzel kíván foglalkozni.

A majákról legtöbben csak történelem órán hallottunk részletesebben, csak az utóbbi 15 évben kezdtek egyre jobban köztudatba kerülni a fejlett kultúrával és szokatlan, pontos naptárrendszerükkel foglalkozó kutatók jóvoltából, akik közül többeknek is sikerült ebben a témában világméretű best sellereket írni.
A maja időmérés rendkívül érdekes, a jelenlegi időciklusuk kezdetét ők a mi Gergely naptárunk szerinti i.e. 3114-től datálták, a miénktől eltérően ők a húszas számrendszert használták.
A maják az időt ciklusokra bontották, szerintük az idő nem más, mint egy spirituális ciklus, ami újra és újra megújul, önmagába tér vissza, de mindig változásokat hoz el az emberek életébe.
Most még a maja hosszú idő ciklusát éljük, ám ez hamarosan véget ér. A mi naptárunk szerint ez a ciklus 2o12. december 21-án jár le. A maják 5126 éves ciklusa ekkor ér véget. Az ő naptáruk ezt mutatja akkor: 13.o.o.o.o. És másnap kezdődik az új ciklus, ami így néz ki: o.o.o.o.o. .Meglepő, de ez azért van mert ők húszas számrendszert használták, nekünk meg a tízes tetszett meg jobban.. Szóval 5126 évet ők így jelölnek:13.o.o.o.o. Jobb oldalról haladva, utolsó jelöli a napokat, o-19-ig, a 2o-nál átfordul o-ra és a mellette álló, 1-re vált. Ez alapján a következő:1.o.o.o.o körülbelül 4oo évet jelent, és így jön ki a 13.o.o.o.o állásból az 5126 év, ami 2o12. december 21-én átfordul a kezdő ciklusra, vagyis lenullázódik. De csak a naptár. Kezdődik az új ciklus.
Ezt a lenullázódást hintették szét a világban a best sellereket író kutatók, akik nem csak saját zsebüket tömték ezzel tele, de tulajdonképpen a ma élő maja leszármazottaknak is ártottak. Milliók szidják a majákat, a jóslatuk miatt. Mert ugye kinek lenne kedve egy világvégéhez pont Karácsony előtt? Ez több mint kegyetlenség.
De szerencsére egészen másról van szó. Nem lesz világvége. Itt hozzá kell tennem, hogy jelenleg is vannak a világon olyan emberek, akiknek ezek a percek valóban a világ végét jelentik. Természeti katasztrófák, balesetek, gyilkosságok miatt.
Globális méretű, minden emberre egyszerre, egy időben ható világvége jelenségtől nem kell tartanunk a rettegetté vált dátumkor. Arról már tudnánk, ha egy meteor felénk száguldana. A globális pólusváltás, amiről sok tudós is beszél, szintén nem tud hirtelen bekövetkezni. Annak már most lennének jelei. Hatása viszont valóban globális méretű katasztrófát okozna. Tudjuk, mert már történt hasonló a Föld története során, valamikor még az ember megjelenése előtt. Azt is tudjuk, hogy a Föld tengelye jelentősen elmozdult, ami hatással van a mágneses mezőre, ami véd minket a kozmikus sugaraktól, többek között. Egy újabb jelentős, és hirtelen bekövetkező elmozdulásra mégis kicsi az esély.
Van viszont egy sokkal valósabb fenyegetés is. Egy világháború kitörésének lehetősége. Soha nem volt ennyire reális esélye annak, hogy ez a borzalom bekövetkezzen. Más kérdés, hogy egy ilyen magasságokba elért civilizáció hogyan képes efféle barbárságot elkövetni harmadszor is.
De ez az írás nem erről szól, talán majd a következő.
Jósoltak-e a maják világvégét?
Nem, nem jósoltak ilyen szomorú dolgot. Mindezt a szenzáció és pénzhajhász kutatók, írók, médiamogulok fújták fel. Bevált, hisz a business még most is remekül megy, de már bizonyára más kódok, próféciák felkutatásán dolgoznak. Hiszen pár hónap, és a rettegett misztikus dátum múltunk része lesz csupán.
Az interneten számtalan cikk, írás vélemény található a maja próféciákról, és a 2o12-es világvégéről. Biztosan szinte már mindenki olvasta ezeket, vagy közülük a legszimpatikusabbakat.
Nekem valahogy egyik sem szimpi, így megpróbálom saját magam elképzeléseit leírni. Ami azért is nehéz, mert majdnem minden létező írást végigolvastam az évek során ebben a témában. Cáfolatokat és megerősítéseket is.
A maják egyik ciklusának hamarosan vége, de kezdődik az új. Pont úgy, ahogy nálunk minden évben december 31-én átfordul a naptár és kezdődik az új évünk. Az ő naptáruk lenullázódik, mert nem csak az évük, hanem a hosszú ciklusuk is véget ér.
Nézzük mi ez a ciklus. Fejlődési ciklusokról van szó. Hitük szerint minden ciklusváltáskor Istenek jelennek meg és megajándékozzák őket, új tudást hoznak le az égből. Ezt követően a kultúrájuk mindig egy fokkal magasabb szintre ér. A ciklusforduló változást hoz mindig.
Valószínűleg minden jelentős változás a múltukban egy ciklushoz volt köthető, és ezt a változást várják a maják leszármazottai most is.
Tragédiák, katasztrófák okozhatnak csak változást?
Nem. Biztosan továbbra is lesznek pusztító csapások világszerte, de nem erre kell várnunk. Nem ilyen események hozzák el a változást az emberiség életébe.
A változás iránti globális igény azonban hozhat valódi változást mindannyiunk életébe.
A világunk a pusztulás szélére került. Felborult az ökológiai egyensúly, a gazdaság romokban hever, az emberek egyre feszültebbek, elkeseredettek. Ez is globális jelenség, ma már nem csupán a fejlődő országok polgáraira igaz ez. Persze vannak kivételek, mint mindenhol. De vajon ők védve lesznek akkor is, ha összeomlik a jelenlegi gazdasági rendszer? Mire mennek a pénzükkel? Ami ugye csak egy bináris jel egy bankszámlán, tehát a pénzeszsákoknak is van félnivalójuk, sőt, megsúgom, hogy ők félnek a legjobban, és a változást is ők sürgetik leginkább…
Mint tudjuk, a világon minden gazdasági rendszer egymásra van építve. Nem létezik, vagy csak ideig-óráig egyik a másik nélkül. Így építették fel. A globalizáció eszméjét követve. Ami ilyen szorosan összefügg az bizony egyszerre fog össze is roskadni. Persze ezt az előre megjósolható eseményt próbálják valahogy elkerülni, senkinek nem célja szándékosan ekkora, az egész civilizációra ható gazdasági tragédiát okozni. tehát erőlködnek a mentésében. Viszont a lehetséges megoldások között államok leigázása, háborúk kirobbantása is szerepel.
Az ember mindig is mohó természetű volt. Kizsákmányolja a Földet, a Föld gyomrát, a gyengébbeket, majd a vetélytársakat, mint ahogy a legerősebb cápák is felfalják egymást, ha nincs már mit felzabálni...
Az ember a túlélés érdekében szinte bármire képes. Leleményessége, élnivágyása és tudása révén kozmikus léptékkel számolva szempillantás alatt fejlődött szuperlényekké. Azonban barbárságát nem vetette le még mindig.
Ideje egy újabb ciklusba lépni, és a felmerült problémát az emberhez, emberi szuperintelligenciához méltó leleményességgel és barbár módszerek mellőzésével megoldani.
Tanulhattunk már eleget a hibáinkból. A nagy összeomlások megoldására háborúkat indítottak. Felzabáltak nemzeteket, gazdaságokat, és lassan újra építették azokat, de ugyanarra az elavult mintára. Ami ugyanahhoz a következményekhez vezet. Újra és újra.
Itt az ideje a változásnak. El kell engedni a régi, megszokott módszereket, és teret engedni egy újabbnak, egy hatékonyabbnak, egy barátságosabbnak.
Az igény erre egyre több emberben megszületik lassan. Mindegy milyen dátumhoz közeledünk, érezzük, hogy ez már nem mehet így sokáig. Mindenki érzi, mindenki feszült, sokan még csak nem is értik mitől, de feszültek ők is. Az emberiség segítségért kiáltott. Mi egy faj vagyunk, emberek vagyunk, mindegy a világnak mely táján élünk, milyen a bőrszínünk, milyen nyelven beszélünk. Testvérek vagyunk és sorstársak. Azért születtünk erre a világra, hogy éljünk. Hogy a létezésünkben örömünket találjuk. Sajnos ez az öröm lassan elfogy..egyre több ember számára elfogy. Vagy lehetetlenné válik.
Szóval akaratlanul is minden emberben beérik a változás iránti igény. Azok lelkében is, főleg azokéban, akik jelenleg a világ fölött uralkodnak hatalmas vagyonukkal és befolyásukkal. Nagy vagyont szereztek, több millió ember rabszolgamunkájából. De vajon tényleg szükséges az, hogy a világon néhány ezer ember fel nem fogható gigantikus vagyonokat halmozzon fel, miközben emberek milliói szenvednek a mindennapi megélhetésért? Hogy teljesíthetik így emberek milliárdjai a létezésük valódi értelmét, az életben való öröm élvezését? Egy állandóan rettegésben, félelemben tartott civilizáció nem képes fejlődni, csak hanyatlani.
Be kell látni, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer nem működik. Megváltozott a világ már régen, de a gazdasági modellek továbbra is 18oo-as évekbeli módszerrel működnek. És egy idő után összeomlanak, mint ahogy a történelem során elő is fordult minden világháború előtt....
Ideje felébredni és változtatni. És így lesz. A változást nem lehet elkerülni.
Az emberek elől el van zárva nagyon sok információ, ismeret, amelyek könnyebbé tehetnék az életünket. Utópisztikusan hangzik, de közel járunk ahhoz, hogy a világ igazi Kánaánná változzon. De visszatartják ezt a fejlődési ugrást azok, akik elvesztenék gazdasági uralmukat és mesés, de használhatatlan vagyonukat. Ezért minden lehetőséget megragadnak azért, hogy a jelenlegi rendszer életben maradjon… Ha már van 2 luxusvillájuk, és naponta vehetnek csodaautókat, miért akarnak még több vagyont, még több ember nyomorba döntése árán?
Kis túlzással a jelenlegi gazdasági hanyatlás mögött is hasonló eszetlen és kegyetlen mohóság áll. Amit azért tehetnek meg, mert a globális gazdasági rendszer lehetővé teszi, és mint tudjuk ez a rendszer mindig halálra volt ítélve. És most is haldoklik.
A Föld hatalmas, és minden embernek joga van itt élni. Ahogy a maják is mondták, kukorica mindenkinek jut, bőven. Ez ma is igaz lenne, csak a rendszeren kell változtatni.
Szóval nem lesz vége a világnak, csak kezdődik egy új korszak, és csak rajtunk áll, hogy az a korszak jó vagy rossz lesz. Néhány tucat ember kezében van a sorsunk, akik egy ésszerűtlen, primitív döntéssel akár világvége folyamatot is elindíthatnak. De vajon nem lenne dicsőbb dolog egy merőben új és az emberiség szelleméhez méltó módon megoldani a világ gazdasági problémáját? Mert ez a világ, a Föld minden lakójának a problémája. És az egyetlen lehetőség arra, hogy mi emberek békében és elégedetten tudjuk folytatni fejlődésünket a következő maja ciklusban is. Ez minden ember közös érdeke.
Amíg a világot az ész és a féktelen mohóság irányítja csupán, nem indulhat tovább a fejlődés útján. Az új korszak több együttérzést, empátiát és igaz emberbaráti szeretetet követel mindnyájunktól.
Ehhez kívánok sok értelmet, megértést és szeretetet minden embernek.

 

NEO

 Gazdaság&Politika      Emberi sorsok      Ezoterika      Botrányok      Könyvek      Testi-Lelki egészség      Agykontroll      Erotika

Egyéb cikkek

Új korszak kezdődik a maják időszámítása szerint