Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Könyvek

És ekkor hirtelen, egy pillanat alatt, egyszer az életben meglátsz valakit, és tudod, hogy minden álmod valóra vált. Olyan ez, mint amikor felébred az ember, a feje még kába, a látása homályos, nem is tudja pontosan miért, aztán hirtelen, a reggeli kávéivás közepén eszébe jut az álma. Először csak az álom kis szelete, aztán nagyobbik része, aztán az egész. Fölidéződik hirtelen a teljes történet színhelyestől, szereplőstől. Ismerős lesz az egész, és az ember szeretne visszajutni az álom színhelyére. De nem tud. Akármennyire próbálja, nem tud. Az álom üldözi majd tovább. Lehet, hogy egy napig. Lehet, hogy egy életen át. Ezt is megtehettem volna. Megtehettem volna, hogy hagyom, hogy a képed üldözzön egy életen át. De ezt nem akartam. Elhatároztam, hogy inkább rohanok, mint egy őrült, hogy visszajussak az álmomhoz, mielőtt túl késő lenne mindkettőnknek. Ezért jöttem el hozzád. Nem tudtalak volna csak úgy, könnyedén elveszíteni, nem bizony, ennyi év várakozás után. Azt sem tudtam, hogy várok rád, de mire eljött a csütörtök éjjel, már megértettem. És te is tudtad.


 Versek

©Paros Portal 2011

Inkei Bence:Mirelit

 

Mi lenne, ha az ember a rázúduló problémáival való szembenézés helyett inkább hibernáltatná magát? Inkei Bence ezzel a gondolattal játszik el Mirelit című fontos generációs regényében. Én vele vagyok, az biztos, mármint Gömöri Gergellyel, a történet(ek) elbeszélőjével - elhagyja a nője, magányba zuhan, tanácstalanul téblábol, gondolkodik... és, tudtán kívül, nevettet. Tény, hogy többet nevetünk rajta, mint vele, de nem baj, elvégre mi vagyunk az olvasók, szórakozni akarunk. És a szerző gondoskodik is róla, hogy szórakozzunk...(Maros András)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joanne Harris: Rúnajelek

 

Nem egy tipikus Joanne Harris regény, ráadásul jó combos és az elején a sok rúna meg a szereplők felsorolása elveheti az ember kedvét a történettől. Amúgy én sokkal jobban szeretem ha az ilyen kiegészítéseket (amelyek előzetes ismerete nélkül is élvezhető a történet, mert közben mindent szépen elmagyaráznak) a könyv végére teszik. Érthető is, hogy Harris rajongók vagy nagyon utálják, vagy nagyon szeretik, az írónő iránti közömbösek, de fantasy kedvelők viszont egész jónak találják. Akárcsak én. Persze sokat számított, hogy a kelta mítológiából ismert alakok tűnnek fel benne, mert Harris igazából végiggondolja, mi történhetne Ragnarök után, ami ugye meg van jósolva, mint a nagy csata, ahol elbuknak az istenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E.L. James: A szürke ötven árnyalata

 

A szürke ötven árnyalata egy egyetemista lány, és egy gazdag, fiatal iparmágnás különleges erotikus vonzódásáról szól, ami elképesztő BDSM orgiákhoz vezet. Na a BDSM-ről én is csak mostanában hallottam, nem is értem mi a jó benne, de elhiszem, hogy izgató lehet, és feldobja a rutinszexet.

 

 

 

Könyvajánló

Őrült milliárdosok szektahóbortja

A Szcientológiai egyházról...