Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Gazdaság és politika

„Férfi és nő hogyan is érthetnék meg egymást, hisz mind a kettő mást akar - a férfi a nőt, a nő férfit..."

A virágot a napfény fejleszti ki, az emberi lelket a szeretet.

Gárdonyi Géza

Hírfolyam

 

 

 

 

 

Visszajött az IMF, erősödik a forint

Megállapodást kötött a nemzetközi valutalappal (IMF) a magyar kormány. A hírre 3 százalékot erősödött a forint, az OTP részvényárfolyamai is megugrottak. Bármilyen magyarázat születik majd az „új típusú” megállapodásra, ez egyszerre szűkíti és tágítja a kormány mozgásterét. Ha erősebb a forint, akkor nem száll el az infláció, a kamatok és az államadósság, de mostantól minden nagyobb lépést jóvá kell hagyatni a washingtoni szakértőkkel. (!)

 

 

Kábító fegyver az adórendőröknek

Csak később árulja el a NAV, mire kell a bilincs, a lövedéksebesség-mérő, a galléros tű és fecskendő a kábítófegyverekhez.

 

A NAV nyílt pályázatot hirdetett másfél tucat különböző fegyverzeti kiegészítők beszerzésére.

Így az adórendőrök kapnak például stroboszkópos lámpákat a puskájukra, és lesz elegendő paprikaspray is, ha valaki ellen akarna állni az utasításaiknak.

Az adórendőrség fél éve állt föl, az ő feladatuk elkapni a „nehézsúlyú" adócsalókat. Fegyvereik már vannak, most vásárolják hozzá a kiegészítőket.

Egy lövedéksebesség-mérő például 70 ezer forint körüli áron kapható, és mivel bilincsből ötszáz, paprikaspray-utántöltő palackból ezer, fegyvertokból pedig több mint négyszáz darabot rendel a NAV, vélhe­tően tízmilliókra rúghat a technikai eszközök beszerzés összköltsége.

Arra a kérdésre, hogy miért van szükségük az adórendőröknek ilyen fegyverekre, a NAV csak későbbre ígért választ. Így egyelőre nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen esetekben, és kik ellen vetnének be például kábítófegyvereket.

©Neo 2011 neo-1980-@hotmail.com


           Egyre valószínűbb, hogy nem éri meg a felnőttkort Európa közös valutája. A politikusok már a vészforgatókönyveket írják, a nagy világcégek pedig elkezdtek felkészülni az euró utáni életre

 

Tíz nap. Ennyi ideje maradt Európa vezetőinek, hogy megállítsák a válságot, és megmentsék az eurót. Oli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa fogalmazott így. Az uniós állam- és kormányfők jövő hét pénteken, december 9-én ülnek össze, eddig tart a kritikus időszak. Ha most sem sikerül érdemi megoldást találni a válságra, akkor a pénzügyi elemzők szerint a teljes eurózóna széteshet, és megszűnhet a közös valuta. Kialakulna egy újabb hitelválság, amely sorra döntené be a bankokat.

 

A világ egyik legnagyobb befektetőcége, a Pimco vezérigazgatója, Mohamed El-Erian szerint három lehetséges forgatókönyv van: teljesen szétesik az euró, közös európai gazdaságpolitika kialakítása, illetve egy szűkebb eurózóna megszületése. Ez utóbbi esetben legalább három ország menne csődbe, és várhatóan ki is lépne az EU-ból. El-Erian azt nem fejtette ki, hogy mely államok lehetnek ezek.

 

Bár a politikusok még próbálkoznak, a piac már az apokalipszisra készül. A legnagyobb világvállalatok már el is kezdték biztonságba helyezni saját megtakarításaikat. A német Siemens már régebben is gondolkozott egy saját bank felállításán, most viszont ez valósággá válik: az Európai Központi Banktól már ki is kérték az engedélyt, hogy kimenekíthessék 12 milliárd eurós (3740 milliárd forintos) megtakarításukat európai bankokból. Más nagy cégek, mint a Daimler, minimálisra csökkentette tartalékát, vagyonát pedig befektetésekbe forgatja. A világ legnagyobb inzulingyártójánál, a dán Novo Nordisknél pedig most már azon törik a fejüket, hogy ha megszűnik az euró, mi alapján tudják beárazni a terméküket. A Diageo alkoholgyártó vállalat elnöke, Andrew Morgan úgy fogalmazott:

 

- Mi is tervezzük az euró utáni életet, de egyelőre csak annyit tudunk: nagyon drága lesz.

 

2011. december 1

 Gazdaság&Politika      Emberi sorsok      Ezoterika      Botrányok      Könyvek      Testi-Lelki egészség      Agykontroll      Erotika

Az Euró apokalipszise….