MosolyCafé

Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Filmajánló


Erotikus (+18!!)

Figyelem, a filmajánló blogos stílusú :)

Meglepi :)

Bölcsességes

Humoros

Természetes :)

Idézetes

A kávé története

 Gazdaság&Politika      Emberi sorsok      Ezoterika      Botrányok      Könyvek      Testi-Lelki egészség      Agykontroll      Erotika

Website counter

Motiváló képek

látogató van az oldalon.
Szövegdoboz: Képgaléria

A felhők fölött 3 méterrel

(Tres metros sobre el cielo)

Spanyol film, 2010, időtartama: 120 perc

Romantikus dráma

 

szereplő(k): 
Mario Casas (H.)
María Valverde (Babi)
Álvaro Cervantes (Pollo)
Marina Salas (Katina)
Lucho Fernández (El Chino)
Andrea Duro (Mara)
Nerea Camacho (Daniela)

Őrült milliárdosok szektahóbortja

A Szcientológiai egyházról...

A férfiak romantikusabbak a nőknél?

 

 

Tudtam, hogy hatással lesz rám, de nem gondoltam, hogy ennyire mélyen érint majd. A film olyan érzéseket hozott elő belőlem, amiket már régen eltemettem magamban. Hm... hát az éjjel bőgve aludtam el.
Egyébként maga a film nagyon jó sztorit mesél el, romantikus dráma, karakteres szereplőkkel.
Összefoglalva:
Egy srác büntetőperével indul a film. Összevert egy fickót, de valami brutális módon. 18 hónap börtönre ítélik, amit megválthattak 6 ezer euróért. Megváltották, pedig nemjómódú a család.
Szóval itt egy rosszfiú, aki a bírósági per után felpattan csinos kis motorjára és elhúz...Közben tudja, hogy egy következő balhé után már bizony zár mögé kerül... A forgalomban egy jelzőlámpánál sznob gimis lányt lát meg egy autóban és rögtön felkelti érdeklődését. Rá is kiált, hogy: "csúfság" és közben rosszfiúsan mosolyog...
Na hát ez a momentum az ami a filmet romantikus irányba tereli. A gazdag lány és a szegény, rosszfiú szerelméről szól.
Na persze nem ilyen egyszerű, főleg ha az udvarlás azzal kezdődik, hogy csúfságnak nevezi a lányt:)
De bejött, mégis.
           (Basszus, megint tanultam valamit. Ha megtetszik egy lány, akkor azt            mondom neki: 
szia te csúfság:D)
Na jó, ehhez úgy kéne kinéznem mint a filmbéli(mesebeli) férfi.
Ehhez még jó sokat kell edzenem, hogy én is tudja megállás nélkül 100 felhúzódzkodást csinálni, ahogy a filmbeli versenyen. Persze, hogy a főhős nyert. Letaszítva trónjáról a vetélytársat, aki máris kapott egy jó nagy tüskét H-tól(Hache a filmünk főhőse, de itt az ideje, hogy nevén szólítsam).
Az izzasztó erőpróba után a motoros társaság egy sznob buliba megy. Ahol H és Babi(a gazdag lány) újra összefutnak.
Kiderül, hogy a lánynak van egy gyenge udvarlója is, de a domináns H-n nem fog ki. Verekedés tör ki. Bever egy nagy orrot, és elcsavarja Babi fejét. Persze a lány nem ismeri be magának sem. A bulis balhé után barátjával menekülni próbálnak ám H és motoros bandája motorjaikon követi őket és kicsit "kicsinosítják" menet közben az autót. Amire bepöccen a sznob gyerek, és egyik motorost elcsapja. H begőzöl ismét, és utánuk hajt. Amikor megáll Babe és barátja, H ráveti magát a srácra és megegyengeti kicsit... Hiszen az majdnem megölte legjobb haverját, szóval megérdemli!
A kis dulakodás eredménye az lett, hogy a Babi barátja elmenekül, otthagyva a lányt is. Ez de durva:)
Szóval a nagy semmi közepén maradt H és a lány. Nem volt más választás mint, hogy felpattanjon a motorra a srác mögé. Hazavitte és ekkor már lobogott a szerelem apró, de kitartó lángja közöttük.
A lány anyja egy igazi sznob picsa, aki jobb pasit képzel Babi mellé, és nem egy vad motorost.
H és bandája illegális motoros versenyeken vesz részt. A véletlen úgy hozza, hogy Babi is elkerül erre a versenyre és megmutatja nem csak H-nak, de önmagának is, hogy bizony nem is olyan bátortalan kiscsaj ő. Felpattan egy motoros mögé és részese lesz a versenynek.
Közben rendőrség befut, és menekülniük kell. H ismét megmenti a lányt. Ettől kezdve nem kérdés, hogy teljesen odavannak egymásért.
Randizgatnak, és örülnek egymásnak... A lány anyja viszont igyekszik megfúrni ezt a kapcsolatot. Elküldi Babi apját, hogy beszéljen H-val, és rázza le a lányukról a pasast. De a beszélgetés során a papa rájött, hogy a srác szerelmes a lányába, és ő áldását adta rájuk.
Na mindjárt többet mesélek mint maga a film:)
Szóval, minden full szuper, élvezik egymás társaságát, testét és fürdőznek a csodaszép érzésekben. Egyszer csak egy forgalmi lámpánál H egy autó mellé hajtott, amiben anyja ült és a pasas akit brutálisan összevert. Ekkor megint eluralkodott rajta a féktelen düh és iszonyatos sebességgel száguldani kezdett. Babi megrettent.
Ekkor tudjuk meg ki volt ez a pasas, akit ő összevert és aki miatt majdnem börtönbe került.
Anyja éveke át csalta az apját ezzel a pasassal. És egyszer rajtakapta őket, ő meg akkora haragra gerjedt a látványtól, hogy ezt a pasason verte le.
A megcsalásról hallgatott, nem mondta el sem az apjának sem a bátyjának. Ők úgy tudták, hogy az anyuka csak utazgat a világban....
Szóval innen ered a srác agressziója...
Csalódottság, düh és fájdalom emészti lelkét, és a titok súlyos terhe. Egyedül Babinak mondta el ezt.
Így már megértjük a srácot, hogy miért olyan nagyon boldog a lány mellett. Ez a szerelem a legjobb dolog ami vele történhetett, és bizony mindent meg is tesz a szerelméért. Még a tanárnője kutyáját is elrabolja, hogy sakkban tartsa év végégig, ugyanis a tanárnő nagyon pikkelt Babire. Így viszont kitűnő jegyekkel zárta az évet:)
Babi mellett olyan boldog volt, hogy a felhők fölött 3 méterrel érezte magát...
De az élet nem túl egyszerű. Történnek tragédiák amikor nem bírjuk fékezni dühünket, és meggondolatlanul cselekszünk....
H legjobb barátja egy motoros versenyen életét veszti...
Ez újra összetöri a srácot, és dühét nem bírja fékezni, őrjöng, szinte tombol a baleset helyszínén.. Szörnyű pillanatok.
Babi félelemmel és féltéssel keveredett érzésektől vezérelten azt vágja az összetört srác képébe, hogy ő ölte meg barátját, akit épp akkor tesznek be a hullaszállítóba. H pofon vágja a lányt, akit mindenkinél jobban szeret...
Ez a pofon mindent elvágott. Vége. Hirtelen minden jó ami az életébe beszökött, elpárolgott....
Babi új barátra lelt, H látta őket boldogan egy autóban...
Ez a pillanat volt az amikor belőlem is kitörtek a könnyek és ott éreztem magam az esőben ázva, egy falhoz kucorodva...a sírástól és fájdalomtól remegve..
Aztán mégis eljön az idő amikor belátja mindenki azt, hogy vége. Hiába az érzések, hiába a tudat, hogy egy az utunk, mégis ketté válik. És mindenki megy a sajátján. Visszanézünk és a másik egyre kisebb pont marad....
Fájdalmasan rájövünk, hogy az életben csak egyszer érezhetjük ugyanazt az érzést, és csak egyszer érezzük magunkat a felhők fölött 3 méterrel.... De élni kell. És beérni azzal is, ha csak másfél méterrel érezzük magunkat a felhők fölött :)

A természet csoda-

vegyületei

a flavonoidok, ismerd meg őket, és légy egészségesebb!

A természet csoda-

vegyületei

a flavonoidok, ismerd meg őket, és légy egészségesebb!