Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Gazdaság és politika

„Férfi és nő hogyan is érthetnék meg egymást, hisz mind a kettő mást akar - a férfi a nőt, a nő férfit..."

Hírfolyam

 

 

 

 

 

Visszajött az IMF, erősödik a forint

Megállapodást kötött a nemzetközi valutalappal (IMF) a magyar kormány. A hírre 3 százalékot erősödött a forint, az OTP részvényárfolyamai is megugrottak. Bármilyen magyarázat születik majd az „új típusú” megállapodásra, ez egyszerre szűkíti és tágítja a kormány mozgásterét. Ha erősebb a forint, akkor nem száll el az infláció, a kamatok és az államadósság, de mostantól minden nagyobb lépést jóvá kell hagyatni a washingtoni szakértőkkel. (!)

 

 

Kábító fegyver az adórendőröknek

Csak később árulja el a NAV, mire kell a bilincs, a lövedéksebesség-mérő, a galléros tű és fecskendő a kábítófegyverekhez.

 

A NAV nyílt pályázatot hirdetett másfél tucat különböző fegyverzeti kiegészítők beszerzésére.

Így az adórendőrök kapnak például stroboszkópos lámpákat a puskájukra, és lesz elegendő paprikaspray is, ha valaki ellen akarna állni az utasításaiknak.

Az adórendőrség fél éve állt föl, az ő feladatuk elkapni a „nehézsúlyú" adócsalókat. Fegyvereik már vannak, most vásárolják hozzá a kiegészítőket.

Egy lövedéksebesség-mérő például 70 ezer forint körüli áron kapható, és mivel bilincsből ötszáz, paprikaspray-utántöltő palackból ezer, fegyvertokból pedig több mint négyszáz darabot rendel a NAV, vélhe­tően tízmilliókra rúghat a technikai eszközök beszerzés összköltsége.

Arra a kérdésre, hogy miért van szükségük az adórendőröknek ilyen fegyverekre, a NAV csak későbbre ígért választ. Így egyelőre nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen esetekben, és kik ellen vetnének be például kábítófegyvereket.


 Gazdaság&Politika      Emberi sorsok      Ezoterika      Botrányok      Könyvek      Testi-Lelki egészség      Agykontroll      Erotika

Cikkek gazdaságról és politikáról

Maga az a Gyurcsány Ferenc? - Egy kérdésekből álló vádirat

 

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a miniszterelnök-jelölti vitában hazugnak nevezte vitapartnerét, amiért az később beteljesülő dolgokra figyelmeztette a lakosságot?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a „köteles beszédet” és az Orbán-Nastase paktumot a 2002-es kampányban riogatásra, félelemmel való manipulációra használta fel?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki meghonosította Magyarországon a gyűlöletkampányt és a karaktergyilkos lejárató propagandát?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választási kampányban elhazudta az ország valós pénzügyi helyzetét, és gazdasági miniszterével milliós nagyságrendben költött az adófizetők pénzéből arra, hogy nyugat-európai újságokban manipulatív óriásreklámok jelenjenek meg Magyarországról?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választást követő napokban sarokba vágta a választási programját, és az új parlamenttel visszavonatta a már hatályban lévő adócsökkentési programot, miközben az ígéretektől merőben eltérő, és/vagy azokkal szöges ellentétben álló kormányprogramot nyújtott be?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki trükkök százaival (amelyekről nekünk nem kell tudni) hozta vissza a szarból a kormányzást?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki százmilliárdnyi ÁFA visszatartásával vállalkozók tízezreit tette végképp tönkre és visszafordíthatatlanná tette a körbetartozási spirált?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választások előtt a Svábhegyi Gyerekkórház szobáiban meghatottan simogatta a beteg gyerekek buksiját, hogy azután (a „reform” jegyében) bezárassa az intézményt?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a szocialista választási kampány kidolgozásával és tanácsadással azt a drezdai-kör nevű csoportot bízta meg, amelynek a szlogenje: „Ha a népszerűségeden nem tudunk javítani, elérjük, hogy a riválisodat nálad is jobban utálják”?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki 2004-ben megpuccsolta az akkori kormányfőt, Medgyessy Pétert?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki hazudott reggel, délben meg este?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki elkúrta, nem kicsit, nagyon?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki majd beledöglött abba, hogy (minimum másfél évig) úgy kellett tennie, mintha kormányozna?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki nem hogy a helyes kormányzati politikát, de igazából még a harmadik helyes lépést sem tudja?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki kedve szerint beszélhet a „közszolgálati” televízióban, míg az ellenzék vezetője nem?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akit Merkellel, János Pál pápával, Bush-sal és Fico-val való találkozása után tartott sajtótájékoztatóján a partnerei korrigálni voltak kénytelenek, mert egyoldalúan meghazudtolta őket?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki ma fennen hangoztatja köztársaságpárti mivoltát, holott a rendszerváltás előtt a Fidesz teljes ellehetetlenítését szorgalmazta?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormányzása alatt megduplázódott a magyar államadósság?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya(i) világbajnoki ezüstérmet szereztek az GDP arányos államháztartási hiány előidézésében?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki svájci Davosban azt találta nyilatkozni, hogy a magyar gazdáktól meg kellene vonni az uniós támogatásokat?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki akkora demokrata és hazafi, hogy esze ágában sincs teljesíteni a nyilvánvaló népakaratot és lemondás helyett húsz körömmel kapaszkodik a hatalomba, miközben éppen politikai riválisát vádolja féktelen hatalomvággyal?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki egy ****** tulajdonostól elkobzott villában antifasisztáskodik?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki előszeretettel használ hitleri jelszavakat? (Egy ország, egy program, egy ember… Neue Ordnung)

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki antiszemitának és fasisztának nevezi politikai ellenfeleit, és a fasizmus alaptalan felemlegetésével sorozatosan lejáratja a világ előtt Magyarországot?

Maga az a Gyurcsány Ferenc (a máig titokzatos "nagyember"), akit Kulcsár Attila nevű bűntársa egyszerűen csak Gyurcsányinak hívott, aki ha baj van, végül minden kényes ügyet elsimít?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a minisztériumában (állítólag tudta és beleegyezése nélkül) alapítványi pénzek sorsáról döntöttek ifjú szocialista politikusok (Zuschlag, Mesterházy, Arató, Újhelyi), és a sokmilliónyi támogatással ma sem tudnak elszámolni?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a Zuschlag-ügyben tett ügyészségi vallomását (ígérete ellenére) a mai napig sem hozták nyilvánosságra?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki lényegében nulla befektetéssel (és hathatós anyósi segítséggel) privatizálta a MOTIM-ot, és más állami vállalatokat?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki miután privatizálta és az állammal felújíttatta a balatonöszödi kormányüdülőt és a Szalai utcai képviselői klubot, azt ugyanolyan áron visszabéreltette az államtól?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akit eddig csak azért nem lehetett köztörvényes ügyei miatt rács mögé küldeni, mert:

1./ Mentelmi joga van,

2./ Az ügyészség sorozatosan megtagadja ügyében a nyomozást,

3./ Az elkövezett adócsalások és bűncselekmények időközben elévültek?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya agresszíven hozzálátott a tradicionális magyar társadalmi szerkezet, a család és a keresztény erkölcsi normák szétveréséhez, a drogosok, pedofilok, a nemi másságukat nyíltan vállalók elvtelen kormányzati bátorításával?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a feleségét (a pápa elleni merényletben való családi érintettség okán) kitiltották a Vatikánból?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az édes jó mamája aggódva figyeli a gázóra állását a pápai panellakásban, miközben telente csak a konyhát tudja fűteni?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a cégei olcsóbban kapják az áramot, mint bárki más?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki mindenki másnál jobban tudja, mit jelent reggel ötkor felkelni és hogyan lehet hatvanezer forintból (talán óránként?) megélni?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az cégeinél sorozatosan megszegik a munkaügyi előírásokat, túllépik a törvényes munkaidőt, ahonnan a szakszervezeteket is kitiltották az üzem területéről?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a 2004-es népszavazási kampányban megtagadta a határon túli magyarokat, és 23 millió román beözönlésével riogatott?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya tanulmányt készíttetett távol-keleti bevándorlók millióinak a fogadásáról?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya nehezebben ad állampolgárságot egy határon túli magyarnak, mint egy egyéb bevándorlónak?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az országát már majdnem teljesen felvásárolta az izraeli tőke?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a rendőrséget a hatalom ökleként, párt-milíciaként működteti?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki az adóhatóságot a másként gondolkodók megfélemlítésére használja?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki szándékosan kelt terror-fenyegetettségi pánikot minden alkalommal, amikor el akarja terelni a figyelmet egy-egy ügyről vagy a kormányzati alkalmatlanságáról?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki az ellene tüntető tömegbe lövetett 2006. október 23-án, miközben aznap legalább háromszor konzultált a legfőbb rendőrségi vezetőkkel?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki gátlástalanul zsarolja, és sakkban tartja saját párttársait azok viselt dolgai miatt?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki alkotmánysértően, a titkosszolgálatokat a szocialista párt Gestapójaként felhasználva – megfigyelteti a szabadon választott önkormányzatokat?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a Keller Lászlóval fémjelzett kormánya – Kapolyi László közbeiktatásával – törvénytelenül megfigyeltette az ellenzék prominens képviselőit?

Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a „haladó baloldali” hagyományokat folytatva, ismételten tönkretette Magyarországot?

(Pabeschitz Imre nyomán, Polgári Hírszemle)

Ecuador nemet mondott

2007-ben, hét hónappal megválasztása után az ecuadori elnök, Rafael Correa belekezdett az ország adósságának auditálásába, vagyis felülvizsgálatába. Ennek eredményeként kimutatták, hogy sok kölcsönszerződést a nemzetközi jog alapvető szabályainak megsértésével kötöttek meg. 2008 novemberében Ecuador tehát eldöntötte, hogy felfüggeszti egyes kölcsöneinek törlesztését, amelyek közül néhány 2012-ben, néhány meg 2030-ban járt volna le. Így sikerült a kis latin-amerikai országnak visszavásárolnia 900 millió dollárért 3,2 milliárd dollárnyi saját államkötvényét. Ha beszámítjuk a kamatokat, amelyeket már nem kell kifizetnie a 2012-ben és 2030-ban lejáró kötvények után, akkor Ecuador összesen 7 milliárd dollárt takarított meg. Ezzel sikerült többletforrásokhoz jutnia és azt szociális kiadásokra, egészségügyre, oktatásra, szociális támogatásokra és az infrastruktúra fejlesztésre fordította. Adósságügyben óriási lépést tettek meg akkor is, amikor a 2008-ban népszavazással elfogadott új ecuadori Alkotmány 290. cikke végre kimondta, hogy a jövőben a hitelnek a következő szabályoknak kell megfelelnie:

1.az államkölcsönt kizárólag akkor lehet felvenni, ha az adóbevételek és a nemzetközi együttműködésből származó források nem elégségesek;

2. figyelni kell arra, hogy az államadósság ne sértse meg a nemzeti szuverenitást, az emberi jogokat, a jólétet és a természet védelmét;

3. az államadósságból kizárólag infrastrukturális beruházásokat, valamint olyan programokat és projekteket szabad finanszírozni, melyek kitermelik a visszatörlesztéshez szükséges bevételt. Az államadósságot refinanszírozni csak olyan feltételekkel lehet, amelyek kedvezőbbek Ecuador számára, mint az eredeti kölcsönszerződés feltételei voltak;

4. tilos a magánadósságok állami átvétele.

 

A probléma és egy lehetőség annak megoldására

Őrült milliárdosok szektahóbortja

A Szcientológiai egyházról...