Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!
Receptek |
©Neo 2011 neo-1980-@hotmail.com |
Receptek |
Húsos ételek |
Húsos ételek |
Vörösboros Pulykacomb |
Hozzávalók 4 személyre: 2 db pulykacomb 1 kis fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj Füstölt szalonna 1 csapott evőkanál fűszerkeverék 3-4 gerezd fokhagyma 3 dl vörösbor Liszt 1 evőkanál paradicsompüré 25dkg aszalt szilva só |
A vöröshagymát tisztítás után apróra vágjuk és 2 evőkanál olajon világossárgára pirítjuk. A húst a füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, ha a szalonna nem túl sós akkor megsózzuk a húst, és a hagymás olajon körös körül megsütjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, és 3 dl vörösborral felöntjük. Fedő alatt puhára pároljuk, néha megforgatjuk. |
Ha közben a levét elfőné, akkor mindig csak kis vörösborral pótoljuk. A puha combokat deszkára szedjük, a csontot óvatosan kibontjuk belőle. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és forró tálra fektetjük. Egy kis kanál lisztet kevés vörösborral simára keverünk és ezzel sűrítjük be a pecsenye levét. Egy evőkanál paradicsompürét keverünk bele, és ha kell még egy kevés borral hígítjuk, hogy közepesen sűrű mártást kapjunk. Végül 25 dkg megáztatott aszalt szilvával gazdagítjuk. A levet a hús köré öntjük, és burgonyafánk kíséretében kínáljuk. |
A vörösbor jótékony hatásairól részletes leírás a Vitaminok rovatban olvasható |
Gombás sajtos rántott csirkemell |
Hozzávalók: 2 csirkemell/filézve/, kb.30 dkg gomba, 10 deka sajt, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, só, bors |
A gombát megmossuk, megdaráljuk,borsozzuk.,belereszeljük a sajtot. A csirkemelleket 4 szeletre vágjuk, vékonyra kiverjük, sózzuk. Betesszük a gombás sajtot, feltekerjük és panírozzuk, majd kirántjuk.(nem gyorsan!) Majonézzel, vagy savanyúsággal és sült krumplival nagyon finom!:) kb.30 perc alatt kész.
Ugyanezt lehet csak sajttal, akkor értelemszerűen több a sajt…a sajtba lehet tenni zúzott fokhagymát……és ez így máris 3 féle rántott csirkemell recept. |