Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Receptek

©Neo 2011 neo-1980-@hotmail.com


Receptek

Húsos ételek

Húsos ételek

Vörösboros Pulykacomb

Hozzávalók 4 személyre:

2 db pulykacomb

1 kis fej vöröshagyma

2 evőkanál olaj

Füstölt szalonna

1 csapott evőkanál fűszerkeverék

3-4 gerezd fokhagyma

3 dl vörösbor

Liszt

1 evőkanál paradicsompüré

25dkg aszalt szilva

A vöröshagymát tisztítás után apróra vágjuk és 2 evőkanál olajon világossárgára pirítjuk. A húst a füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, ha a szalonna nem túl sós akkor megsózzuk a húst, és a hagymás olajon körös körül megsütjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, és 3 dl vörösborral felöntjük. Fedő alatt puhára pároljuk, néha megforgatjuk.

Ha közben a levét elfőné, akkor mindig csak kis vörösborral pótoljuk.

A puha combokat deszkára szedjük, a csontot óvatosan kibontjuk belőle. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és forró tálra fektetjük. Egy kis kanál lisztet kevés vörösborral simára keverünk és ezzel sűrítjük be a pecsenye levét.

Egy evőkanál paradicsompürét keverünk bele, és ha kell még egy kevés borral hígítjuk, hogy közepesen sűrű mártást kapjunk. Végül 25 dkg megáztatott aszalt szilvával gazdagítjuk. A levet a hús köré öntjük, és burgonyafánk kíséretében kínáljuk.

A vörösbor jótékony hatásairól részletes leírás a Vitaminok rovatban olvasható

Gombás sajtos rántott csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell/filézve/,

kb.30 dkg gomba,

 10 deka sajt,

2 tojás,

 zsemlemorzsa,

liszt,

só, bors

A gombát megmossuk, megdaráljuk,borsozzuk.,belereszeljük a sajtot.

A csirkemelleket 4 szeletre vágjuk, vékonyra kiverjük, sózzuk. Betesszük a gombás sajtot, feltekerjük és panírozzuk, majd kirántjuk.(nem gyorsan!)

Majonézzel, vagy savanyúsággal és sült krumplival nagyon finom!:)

kb.30 perc alatt kész.

 

Ugyanezt lehet csak sajttal, akkor értelemszerűen több a sajt…a sajtba lehet tenni zúzott fokhagymát……és  ez így máris 3 féle rántott csirkemell recept.