Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Gazdaság és politika

„A világot jobban megérted, ha a NeoForcet böngészed.."

Hírfolyam

 

 

 

 

 

Visszajött az IMF, erősödik a forint

Megállapodást kötött a nemzetközi valutalappal (IMF) a magyar kormány. A hírre 3 százalékot erősödött a forint, az OTP részvényárfolyamai is megugrottak. Bármilyen magyarázat születik majd az „új típusú” megállapodásra, ez egyszerre szűkíti és tágítja a kormány mozgásterét. Ha erősebb a forint, akkor nem száll el az infláció, a kamatok és az államadósság, de mostantól minden nagyobb lépést jóvá kell hagyatni a washingtoni szakértőkkel. (!)

 

 

Kábító fegyver az adórendőröknek

Csak később árulja el a NAV, mire kell a bilincs, a lövedéksebesség-mérő, a galléros tű és fecskendő a kábítófegyverekhez.

 

A NAV nyílt pályázatot hirdetett másfél tucat különböző fegyverzeti kiegészítők beszerzésére.

Így az adórendőrök kapnak például stroboszkópos lámpákat a puskájukra, és lesz elegendő paprikaspray is, ha valaki ellen akarna állni az utasításaiknak.

Az adórendőrség fél éve állt föl, az ő feladatuk elkapni a „nehézsúlyú" adócsalókat. Fegyvereik már vannak, most vásárolják hozzá a kiegészítőket.

Egy lövedéksebesség-mérő például 70 ezer forint körüli áron kapható, és mivel bilincsből ötszáz, paprikaspray-utántöltő palackból ezer, fegyvertokból pedig több mint négyszáz darabot rendel a NAV, vélhe­tően tízmilliókra rúghat a technikai eszközök beszerzés összköltsége.

Arra a kérdésre, hogy miért van szükségük az adórendőröknek ilyen fegyverekre, a NAV csak későbbre ígért választ. Így egyelőre nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen esetekben, és kik ellen vetnének be például kábítófegyvereket.


 Gazdaság&Politika      Emberi sorsok      Ezoterika      Botrányok      Könyvek      Testi-Lelki egészség      Agykontroll      Erotika

Közmunka=Köz-jólét?

FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ ÍRÁS  HELYENKÉNT TRÁGÁRUL MEGFOGALMAZOTT, ÁMDE A VALÓSÁGOT  ÉS AZ EBBŐL FAKADÓ VALÓSÁGOS INDULATOT KÖZVETÍTI!

 

           Ma hallottam egy családról, amiben apuka kapott közmunkát, mert 1 éve kidobták a téglagyárból, ahol igen megbecsült dolgozó volt 10 éven át. Tégla mindig kell, nyomta is keményen, amiért jó bért is kapott. Persze papíron minimált, de különféle béren felüli juttatással tisztességgel el tudta tartani a családját. Ma ez az ember reggel csipkebogyót tép le és eszegeti, hogy ne forduljon fel éhen! Gyerekek ne szenvedjenek hiányt semmiben, nyúlcsapdát állít fel esténként, és zsákban csempészi be a városba a zsákmányt!
A PARLAMENTBEN MELLÜKET VERDESŐ(na meg ki tudja még mit verő..) POLITIKUSOK TUDNAK ERRŐL????
„Megcsináltuk emberek, közösen csináltuk meg! Javul a gazdasági mutató és az adóssági ráta” vagy mi! Csak közben a magyar nép jókora hányada lassan éhenvész!!!!!
Szétrobban a fejem.
És akkor azt látom, hogy a ZORBÁN ÉS NAGGYON OKOS TANÁCSADÓI továbbra is ezt az utat akarják járni!! Hát elvágódok mindjárt. Hol a retekben élnek ezek???
Én is megírtam már tavaly egy kis írásomban(magyar valóság a címe), hogy nem az államadóssággal kéne bíbelődni hanem a gazdaság élénkítésével! Kretén szikkadt agyú elitdiplomás f..k!!!!
Kurvára értik a munkájukat! Elismerőn tapsikolok, és közben látom ahogy magyarok nyomorognak itt a keleti régióban!
A napokban végre Demján Sándor is felhívta arra a figyelmet amire én tavaly. A gazdaság élénkítésére kell fókuszálni és hagyni azt a rettenetes államadósságot! Mert ha nincs gazdasági növekedés, akkor cseszhetjük az adósságcsökkenést, és lassan elfogy a nemzet is.
Nem csak orvosokból, tűzoltókból, pénzügyesekből és ügyvédekből áll egy nemzet. Elhiszem, hogy ők eléldegélnek valahogy, de mindenki nem képezheti át magát, mert mi lenne akkor??
A gazdaságra kell költeni, hogy legyen növekedés, kereslet, és az embereknek rendes munka, hogy KÖLTENI tudjanak és így nem zárnának be gyártóüzemek sem, például a téglagyár, és hasonlók.
Én elhiszem azt is, hogy jól mutat ha milliárdokból felújítják az ovikat, sulikat, múzeumokat, nyomja is erre az UNIJÓÓÓ a pénzt! De emberek, lassan nem lesz ovis, sulis, mert kinek van kedve korgó gyomorral gyereket csinálni????!!
Az országot inkább Demján-féle embereknek kéne irányítani, néhány SZOCIÁLISAN ŐSZINTE érzékenységű emberrel karöltve!!!!!!

 

Tényleg nagyon begurultam a hír hallatán. Bár nem ismerem személyesen azt a férfit, és hány ilyen nyomorgó család élhet még:(

Az a szerencséje a magyar politikai elitnek, hogy a magyar nép végtelenül türelmes...és, hogy feltalálja magát, szinte a jég hátán is megélnek a magyar emberek. Csak azért mégis milyen élet az ilyen?!

A magyar népet ki fogja megjutalmazni? Márpedig itt lenne az ideje mélyen tisztelt politikusaink!!

 

(NEO)

Ecuador nemet mondott

2007-ben, hét hónappal megválasztása után az ecuadori elnök, Rafael Correa belekezdett az ország adósságának auditálásába, vagyis felülvizsgálatába. Ennek eredményeként kimutatták, hogy sok kölcsönszerződést a nemzetközi jog alapvető szabályainak megsértésével kötöttek meg. 2008 novemberében Ecuador tehát eldöntötte, hogy felfüggeszti egyes kölcsöneinek törlesztését, amelyek közül néhány 2012-ben, néhány meg 2030-ban járt volna le. Így sikerült a kis latin-amerikai országnak visszavásárolnia 900 millió dollárért 3,2 milliárd dollárnyi saját államkötvényét. Ha beszámítjuk a kamatokat, amelyeket már nem kell kifizetnie a 2012-ben és 2030-ban lejáró kötvények után, akkor Ecuador összesen 7 milliárd dollárt takarított meg. Ezzel sikerült többletforrásokhoz jutnia és azt szociális kiadásokra, egészségügyre, oktatásra, szociális támogatásokra és az infrastruktúra fejlesztésre fordította. Adósságügyben óriási lépést tettek meg akkor is, amikor a 2008-ban népszavazással elfogadott új ecuadori Alkotmány 290. cikke végre kimondta, hogy a jövőben a hitelnek a következő szabályoknak kell megfelelnie:

1.az államkölcsönt kizárólag akkor lehet felvenni, ha az adóbevételek és a nemzetközi együttműködésből származó források nem elégségesek;

2. figyelni kell arra, hogy az államadósság ne sértse meg a nemzeti szuverenitást, az emberi jogokat, a jólétet és a természet védelmét;

3. az államadósságból kizárólag infrastrukturális beruházásokat, valamint olyan programokat és projekteket szabad finanszírozni, melyek kitermelik a visszatörlesztéshez szükséges bevételt. Az államadósságot refinanszírozni csak olyan feltételekkel lehet, amelyek kedvezőbbek Ecuador számára, mint az eredeti kölcsönszerződés feltételei voltak;

4. tilos a magánadósságok állami átvétele.

 

A probléma és egy lehetőség annak megoldására

Őrült milliárdosok szektahóbortja

A Szcientológiai egyházról...