Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Receptek

©Neo 2011 neo-1980-@hotmail.com


Receptek

Levesek

Levesek

Legényfogó leves

Hozzávalók:

1 fej hagyma

2 evőkanál olaj

15dkg leveszöldség

10 dkg gomba

40 dkg csirkemell

10 dkg zöldborsó

20 dkg csirkemáj

1 dl tejföl

1 dl tejszín

Fél citrom leve

bors

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott leveszöldséget és a gombát, majd átpirítjuk. Beletesszük az apróra vágott csirkehúst, felöntjük 1,5 liter vízzel, ezután sózzuk, borsozzuk. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a felszeletelt májat, majd a borsót. Ha készre főtt, akkor tejszínnel és tejföllel dúsítjuk és hozzáadjuk a fél citrom levét