Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Gazdaság és politika

„A világot jobban megérted, ha a NeoForcet böngészed.."

Hírfolyam

 

 

 

 

 

Visszajött az IMF, erősödik a forint

Megállapodást kötött a nemzetközi valutalappal (IMF) a magyar kormány. A hírre 3 százalékot erősödött a forint, az OTP részvényárfolyamai is megugrottak. Bármilyen magyarázat születik majd az „új típusú” megállapodásra, ez egyszerre szűkíti és tágítja a kormány mozgásterét. Ha erősebb a forint, akkor nem száll el az infláció, a kamatok és az államadósság, de mostantól minden nagyobb lépést jóvá kell hagyatni a washingtoni szakértőkkel. (!)

 

 

Kábító fegyver az adórendőröknek

Csak később árulja el a NAV, mire kell a bilincs, a lövedéksebesség-mérő, a galléros tű és fecskendő a kábítófegyverekhez.

 

A NAV nyílt pályázatot hirdetett másfél tucat különböző fegyverzeti kiegészítők beszerzésére.

Így az adórendőrök kapnak például stroboszkópos lámpákat a puskájukra, és lesz elegendő paprikaspray is, ha valaki ellen akarna állni az utasításaiknak.

Az adórendőrség fél éve állt föl, az ő feladatuk elkapni a „nehézsúlyú" adócsalókat. Fegyvereik már vannak, most vásárolják hozzá a kiegészítőket.

Egy lövedéksebesség-mérő például 70 ezer forint körüli áron kapható, és mivel bilincsből ötszáz, paprikaspray-utántöltő palackból ezer, fegyvertokból pedig több mint négyszáz darabot rendel a NAV, vélhe­tően tízmilliókra rúghat a technikai eszközök beszerzés összköltsége.

Arra a kérdésre, hogy miért van szükségük az adórendőröknek ilyen fegyverekre, a NAV csak későbbre ígért választ. Így egyelőre nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen esetekben, és kik ellen vetnének be például kábítófegyvereket.


 Gazdaság&Politika      Emberi sorsok      Ezoterika      Botrányok      Könyvek      Testi-Lelki egészség      Agykontroll      Erotika

Cikkek gazdaságról és politikáról

Orbán Viktor elmebeteg lenne?

Vagy csak lejárató hadjárat indult ellene?

 

           Bizonyára hallottál arról, hogy több szakértő

szerint is megfigyelhetők súlyos elmezavarok

a miniszterelnöknél. Messiáskomplexus, tudathasadás…

Valóban elmezavara lenne Orbán Viktornak?

 

Most éppen lehülyézték, immár nyíltan is. Az Amerikai Magyar Népszava - pszichiátriai végzettséggel rendelkező újságírói- szerint a miniszterelnök közveszélyes örült. Azt sugallják, hogy gyógyszereket szed vagy alkesz. 0. 58 tól De inkább mindkettő. A konklúzió persze, mily' meglepő, egy ilyen ember nem alkalmas az ország vezetésére. 

 

Miközben Gyurcsánnyal minden rendben van, ugye.

Olyan kifejezésekkel dobálóznak, mint skizofrénia. Névtelen "szakemberek" "szakvéleményére" hivatkozva, akik egy alig pár másodperces rosszul látható tévéfelvétel alapján ítélik beszámíthatatlannak a miniszterelnököt. Szakmailag abszolút etikátlanul. Mind az újságírói, mind az orvosi szakma szempontjából leírva magukat.

Fogatlan oroszlán, akinek már csak ilyen fegyver maradt. Szánalmas döglődő állat.

Vannak rágalmak, amelyek folyamatos ismételgetésével Kishazánkban is hatékonyan le lehet járatni bárkit: meleg, cigány, zsidó, drogos, bűnözőkkel bratyizik, veri a feleségét, besúgó volt.

Megragadnak az emberek fülében és még bizonyítani sem kell őket. Elég egy félreérhető grimasz, egy manipulált fotó vagy egy rossz kézmozdulat. Vagy egy etikátlan gátlástalan firkász, aki mindent bevett, hogy lejárassa ellenfeleit. Miközben demokráciáról és politikai kultúráról prédikál.

A hazájuk miniszterelnökét porig alázó "cikket" a ballib celebek és politikusok a közösségi portálokon lelkesen osztogatják meg. Perverz örömmel bólogatnak hozzá. Miközben egymás között cigányozzák Orbán Viktort-útban egy antirasszista tüntetésre. Ők lennének a demokrácia védelmezői?

Egy magára valamit is adó ellenzéki politikus, szavazó elhatárolódna ettől az útszéli stílusú fekete kampánytól. Egyesek meg is teszik, még a Népszava olvasói közül is. Köztük is vannak jóérzésű emberek.

Sajnos a vezető baloldali politikusok hallgatnak. Sőt publikálnak, interjúkat adnak ennek a szennylapnak. Magukat minősítve.

Valódi érvek helyett személyeskedni és megalázni a másikat-szánalmas. Ez nem média, honlap, hanem egy szarkupac.

Tény, Orbán Viktor vállain rengeteg teher van, szinte minden percben támadják és gyalázzák mind a baloldalról, mind a szélsőjobbról. A miniszterelnök teljesen érthetően feszült.

Orbán nem szent, közszereplő és így többet kell elviselnie. Főként az azeri baltás gyilkos kiadása után. Azonban a kritika és a személyeskedő mocskolódás között nagy különbség van.

Pár napja az Amerikai Magyar Népszava betiltását kértem. Meggondoltam magam: tartsuk meg őket! Rossz példaként. Hadd lássa a világ, mire képes a Szabad Nép. Hova süllyedt a magyar politikai "elit". Mire képesek egyesek a hatalomért...

Mert amit ők csinálnak... Nos az tényleg kórtünet, pontosabban kortünet. Tényleg beteges gyűlölködés.

 

Nos, hát az interneten számos cikk található az Orbán elmeállapotával kapcsolatban.

 

A Páros portál igyekszik az igazság oldalán állni.

Ebben az esetben csak azt tudom írni, hogy Orbán Viktor tudatállapotát nem ismerem. A gesztusai, néha ellentmondásos mondatai viszont nem elegendőek semmiféle konkrét diagnózis felállításához sem. Tehát nem vehetők komolyan.

 

A nép viszont sokat szidja ezt az embert, mert a nép sajnos nyomorog. Igen, nem kell ezt szépíteni. Nem csak BUDAPEST-ből áll Magyarország.

A vidéki emberek szó szerint nyomorogva tengetik napjaikat. A fizetéseket elviszik a számlák. Nincs kiszámítható jövő, minden borús, kiszámíthatatlan. És kit terhel a felelősség? Természetesen a vezetőt. De ne feledjük el, hogy nem egy személy dönt. Számtalan tanácsadó áll az Orbán mögött. Köztük egyházi személy is….

 

Tisztelt Kormányfő!

 

Az ország romokban hever, de valóban el kell ismerni, hogy sok dolgot tettek le az asztalra, sok emberen segítettek. De ideje lenne azokon segíteni akik a legjobban rászorulnak. A budapesti emberek jól élnek, figyelmét a vidékre összpontosítsa..

Egy mai modern kormányfő legyen igazságos, úgy mint Mátyás KIRÁLY…..

A nép szeretetét kell kivívnia, és nem a (nemzetközi) politikusok és közgazdászok elismerését. A nép akkor elégedett, ha jól él.

Még van szűk 2 év. Hajrá!

 

(NEO)

Ecuador nemet mondott

2007-ben, hét hónappal megválasztása után az ecuadori elnök, Rafael Correa belekezdett az ország adósságának auditálásába, vagyis felülvizsgálatába. Ennek eredményeként kimutatták, hogy sok kölcsönszerződést a nemzetközi jog alapvető szabályainak megsértésével kötöttek meg. 2008 novemberében Ecuador tehát eldöntötte, hogy felfüggeszti egyes kölcsöneinek törlesztését, amelyek közül néhány 2012-ben, néhány meg 2030-ban járt volna le. Így sikerült a kis latin-amerikai országnak visszavásárolnia 900 millió dollárért 3,2 milliárd dollárnyi saját államkötvényét. Ha beszámítjuk a kamatokat, amelyeket már nem kell kifizetnie a 2012-ben és 2030-ban lejáró kötvények után, akkor Ecuador összesen 7 milliárd dollárt takarított meg. Ezzel sikerült többletforrásokhoz jutnia és azt szociális kiadásokra, egészségügyre, oktatásra, szociális támogatásokra és az infrastruktúra fejlesztésre fordította. Adósságügyben óriási lépést tettek meg akkor is, amikor a 2008-ban népszavazással elfogadott új ecuadori Alkotmány 290. cikke végre kimondta, hogy a jövőben a hitelnek a következő szabályoknak kell megfelelnie:

1.az államkölcsönt kizárólag akkor lehet felvenni, ha az adóbevételek és a nemzetközi együttműködésből származó források nem elégségesek;

2. figyelni kell arra, hogy az államadósság ne sértse meg a nemzeti szuverenitást, az emberi jogokat, a jólétet és a természet védelmét;

3. az államadósságból kizárólag infrastrukturális beruházásokat, valamint olyan programokat és projekteket szabad finanszírozni, melyek kitermelik a visszatörlesztéshez szükséges bevételt. Az államadósságot refinanszírozni csak olyan feltételekkel lehet, amelyek kedvezőbbek Ecuador számára, mint az eredeti kölcsönszerződés feltételei voltak;

4. tilos a magánadósságok állami átvétele.

 

A probléma és egy lehetőség annak megoldására

Őrült milliárdosok szektahóbortja

A Szcientológiai egyházról...