Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Életmód—Egészség

Kínában már az ősi írásokban feljegyezték, hogy a csikung használható a betegségek gyógyítására is. A modern Kínában folytatott klinikai gyakorlat is bebizonyította, hogy a csikung terápiás hatással van a különböző krónikus betegségekre, például izületi problémák, kényszerbetegségek, magas vérnyomás, gyomor és nyombélfekély, tüdőtágulás, tüdő asztma, szürke hályog, rövidlátás, stb. Ezenkívül bebizonyosodott, hogy néhány akut betegség gyógyításában is terápiás hatással bír, pl. a szívinfarktus utáni csikung-kezelés felgyorsítja a felépülést. Az elmúlt években Kína szerte a csikungot a rosszindulatú daganatok kezelésére is alkalmazták. Ezen a téren azonban még további tapasztalatok szerzése szükséges.

Az emberi élet meghosszabbítható a csikung gyakorlásával. Sok magas életkor megélt ember élt a történelem során Kínában. Ezek a hosszú életű emberek egy különleges tudat-test gyakorlatot végeztek, amit a régi időkben úgy hívtak, hogy „egészségmegőrző művészet”, a modern időkben pedig egészségmegőrző csikungnak hívjuk.

Ezt az egyszerű tudományt az életről, bárki megtanulhatja. Fontos azonban azt is hangsúlyozni, hogy nem elég egyszerűen csak megtanulni a csikung gyakorlás módszereit, hanem kitartóan kell végezni azokat. Csak ekkor, a folyamatos gyakorlás során tapasztalhatjuk meg a pozitív változásokat.

A Tai chi

A Tai chi videón

A Tai chi Képekben

Kellemes gyakorlást kívánok :)

A sajátos külső megtartása mellett üdvözül a lélek.

©Neo 2011 neo-1980-@hotmail.com


Testi egészség