Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer, vagy Google Chrome böngésző javasolt!

Életmód—Ezoterika


Ezoterika

Egészség

Receptek

„Az élet olyan golyó, amely nem mindig arra gurul, amerre az ember gurítaná” Zola

„én ezt az emberek javára ajánlom fel, hogy bárki képes legyen az égtől kapott bölcsesség birtokába jutni, megvalósítani annak segítségével a szellem és a test egységét, megvalósítani s elnyerni azt a boldogságot, amit az Ég adott az embernek.”/USUI Sensei/

Természetgyógyászat

A Reiki

A Reiki egy ősi gyógyítási módszer amelyet a 19.-dik század végén újra felfedezett számunkra Dr. Mikao Usui.Ez egy energia szemléletű gyógymód, nem erőszakos és abszolút kellemes. A Reiki minden szinten hat,fizikai, mentális, érzelmi, és spirituálisan, helyre állítja a spirituális és mentális egyensúlyt. Az okszinten hat a betegségre, megszünteti a negatív energia blokkokat,energia mintákat.A reiki mindenen felül áll és holisztikus hatásában.

 

Szószerinti fordításban a REIKI univerzális élet erő energiát jelent."REI" japán kanji karakter jelentése:univerzális, lélek, szellem, isteni, szent.Mélyebb szinten "REI" spirituális tudatosságot jelent, bülcsesség amely Isten-i tudatosságból, felsőbb éntől származik."KI" jelentése ami keresztül folyik testünkön az élet szükségszerűje.

 

Kínában CHI-nek,Indiában PRANA-nak ,Hawaii-on AUMAKUA-nak nevezik.

 

"A Chi univerzális életerő energia amely keresztül megy és alkotója mindennek. . . Amikor a Chi mozog azt életnek nevezzük.Amikor elválik, visszahúzódik azt halálnak nevezzük.Amikor a Chi áramlik akadály nélkül akkor azt egészségnek nevezzük.Amikor a Chi áramlása blokkolódik akkor ott betegség alakul ki"

 

REI + KI = Spirituálisan irányított életerő energia.Az Isten-i tudatosság (REI) amely irányítja az életerő (KI) energiát a gyakorlatban Reiki-nek nevezzük.Hogyan alkalmazzuk a Reiki energiát?

 

"A lényeg egyszerűségében van"

 

Az abszolut szépsége ennek a módszernek az alkalmazás egyszerűségében van.Aki kapja a kezelést mindössze a cipőjét, ékszereket kell levennie illetve meglazítani azon ruhadarabokat amelyek szorosak.Megengedve hogy ezáltal az energia szabadon áramolhasson majd ezután le kell ülni vagy feküdni és

egy kicsit relaxálni, lazítani.Aki a kezelést végzi különféle kézpozícíókat alkalmaz a fejtől a lábig majd a hátoldalán folytatja.Természetesen ha a személy nem tud jelen lenni akkor is van lehetőség a kezelésre amelyhez bizonyos szimbólumok szükségesek amelyeket a kezelést adó ismer.

 

A Reiki energia a kezelést adó által csatornázódik a kezelt felé.Minden egyes kezelésnél különböző lehet a kezelt személy energetikai igénye szerint.

 

Mit tesz a REIKI?

Energiával, életerővel látja el a testet és a lelket.

Támogatja a test természetes képességét hogy önmagát meggyógyítsa.

Kiegyenlíti, egyensúlyba hozza a test energiáit.

Helyreállítja a spirituális és mentális egyensúlyt.

Megszünteti a stressz, felszabadítja az érzelmi blokkokat.

Támogatást ad a változások idején.(születés, halál, életstílus változás)

Erősíti a kreativitást.

A betegség okszintjén hat, nem a tüneti szinten.

Felszabadítja a blokkolódott és negatív energia mintákat.(ebben benne foglaltatik a fájdalom, hozzánk kapcsolódott romboló érzelmi mintákat és múlt életbeli tapasztalatokat.

Biztosítja a teljes relaxációt, kellemes érzést és egységet.

Tisztítja a testet a toxinoktól, mérgektől.

Önmagát szabályozza a kezelt személy szükséglete szerint.

Támogatja és felerősíti minden más kezelés, terápia hatását természetes módon.

Működik állatokon, növényeken ugyanúgy mint a csecsemőtől az aggastyánig mindenen és mindenkin.

Minden szintjét eléri a létezésnek, fizikai, mentális, érzelmi, és spirituálisan.Létrehozza az egyensúlyt minden szinten.

Soha nem okoz semmilyen károsodást.

Az Isten-i tudatosság által irányított és csak a szükséges mennyiséget kapja a kezelt személy az adott területre amelynek szüksége van rá.

 

 

                                                      Folyt köv….